Wil je wel eens wat anders dan de standaard curry? Wij hebben voor jou het recept van een kip en kokoscurry opgeschreven!

 • 1 grote rode uit
 • 2 teentjes knoflook, gesneden
 • 2 tl geraspte verse gember
 • 3 lange verse rode pepers, gesneden
 • 1 stuk citroengras, alleen wit gedeelte, gesneden
 • ¼ kopje fijngesneden korianderstengels en blaadjes (+ extra bladeren om te serveren)
 • Fijn geraspte schil en sap van een limoen
 • 3 tl macadamia/olijfolie
 • 500 gr kipfilet, grof gesneden
 • 250 ml lichte kokosmelk
 • 125 ml vloeibare bouillon (kip)
 • 350 gr gepelde pompoen, in stukjes van 2 cm gesneden
 • 200 gr sperziebonen, gehalveerd
 • 200 gr peultjes, diagonaal gehalveerd
 • 1 tl vissaus
 • 300 gr gekookte quinoa

Stap 1

Hak de helft van de ui grof. Snijd de resterende helft in dunne plakjes. Verwerk de gesnipperde ui, knoflook, gember, Spaanse peper, citroengras, koriander, limoenschil en 2 theelepels olie in een keukenmachine tot een grove pasta.

Stap 2

Verhit de resterende olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak al roerend 2-3 minuten tot aromatisch. Voeg de currypasta toe en kook al roerend 1-2 minuten of tot aromatisch. Voeg de kip toe en bak al roerend 3-4 minuten of tot ze bruin zijn. Voeg de kokosmelk, bouillon en pompoen toe en breng aan de kook. Dek het gedeeltelijk af en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes sudderen of tot de pompoen bijna gaar is.

     Stap 3

Voeg de bonen en peultjes toe aan de pan en laat, gedeeltelijk afgedekt, 2-3 minuten sudderen of tot ze gaar zijn. Roer de vissaus en het limoensap naar smaak erdoor. Serveer met de quinoa, bestrooid met extra korianderblaadjes.