Ongelooflijk veel trek in een patatje hebben we allemaal wel eens, maar willen we het wel nemen om healthy te blijven? Met deze zoete aardappelfrietjes heb je niet eens door dat je geen vette hap van de snackbar binnen krijgt!

  • 500gr zoete aardappelen
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl komijnpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1el olijfolie

Bereidingstijd: 45 minuten

Stap 1

Verwarm de oven op 200C°.

Stap 2

Schil de zoete aardappelen en snijd in dikke frietjes. Plaats deze frietjes op de bakplaat en bestrooi ze met knoflook-, paprika- en komijnpoeder. Indien gewenst kun je er ook nog zout bij strooien. Besprenkel nog met olijfolie en schep het om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld.

Stap 3

Bak de frietjes in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Schep ongeveer elke 10 minuten de frietjes om. Wanneer de frietjes klaar zijn ze het lekkerst als je ze direct serveert.