Het is bijna Halloween en dat betekent dat wij voor jou een bijpassende pompoensoep hebben als recept! Probeer hem uit, je bent binnen 30 minuten klaar om te eten!

 • 1 pompoen
 • 2 uien in kleine stukjes
 • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
 • Klein stukje verse gember fijngesneden
 • 1 tl gemalen komijn
 • 1 tl koriander
 • 1 liter bouillon (groenten of kruiden)
 • Scheutje olijfolie
 • Verse zwarte peper

Optioneel

 • 1tl peterselie
 • 1el geroosterde pompoen pitjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Volgens het boekje:

Stap 1

Schil de pompoen, snij in schijven en haal de pitjes eruit. Snij de pompoen vervolgens in gelijkmatige blokjes (3cm bij 3cm ongeveer). Zet een pan op het vuur en giet hier wat olie in. Voeg de fijngesneden ui en knoflook te laten kleuren. Voeg vervolgens de fijngesneden gember, de komijn en koriander toe en roer even kort door. Doe de wortel en de pompoen erbij en giet hier een liter bouillon overheen. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen zacht geworden is (ongeveer 20 minuten). Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie soep en breng op smaak met wat peper garneer de soep af met wat peterselie en eventueel wat geroosterde pompoen.

Stap 2

Begin door de pompoen te schillen en de pitjes eruit te halen. Snij vervolgens de pompoen in gelijkmatige blokjes. Snij nu de ui, knoflook, gember, komijn en koriander fijn. Snij nu nog je winterwortel in blokjes.

Stap 3

Zet een pan op het vuur en giet hier wat olie in, Voeg hier de fijngesneden ui en knoflook aan toe en laat het kleuren. Voeg dan de fijngesneden gember, komijn en koriander toe en roer het kort door. Doe nu de wortel en pompoen erbij en giet hier een liter bouillon bij. Laat de pan koken tot de pompoen zacht geworden is, dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Stap 4

Wanneer de pompoen zacht is pureer je het geheel met een staafmixer tot een mooie soep en breng dit op smaak met peper. Garneer de soep met wat peterselie en geroosterde pompoenpitten.

Eetsmakelijk voor straks!