Wil jij een snelle en overheerlijke quinoa salade maken vol verse groenten? Wij geven je het recept en de uitleg!

 • 75gr quinoa
 • ¼ komkommer
 • ½ appel
 • 4 snoeptomaatjes
 • 1 rode peper
 • 2 takjes verse munt
 • 50gr rucola
 • Een handje spinazie
 • 1el olijfolie
 • 1tl citroensap
 • Een handje alfalfa

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Stap 1

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat vermeld. Hak de komkommer, appel, spinazie, rucola, tomaatjes en rode peper fijn. Snipper de muntblaadje. Doe alles in een kom. Besprenkel met de citroensap en olijfolie mix alles door elkaar. Bestrooi met wat alfalfa en breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout. 

Stap 2

Was de quinoa en zeef de quinoa door een zeef, deze zaden zijn net te klein voor een vergiet dus het is handig om een fijne zeef te gebruiken. Voeg 2x zoveel water en een klein beetje zout toe aan de quinoa. Breng de pan op een hoog vuur aan de kook, wanneer het begint te sudderen draai je het vuur lager. Na 8-10 minuten is de quinoa klaar, dit kun je zeker weten als ze zacht zijn en al het vocht geabsorbeerd is. Wanneer het klaar is zet je het vuur uit maar laat je de deksel nog op de pan om de massa lekker luchtig te maken.

Stap 3

Terwijl je de quinoa aan de kook hebt staan bereid je alvast de rest voor. Snij de komkommer, appel, spinazie, rucola, tomaatjes en rode peper tot gelijke fijne stukjes om van het geheel te kunnen genieten bij iedere hap. Snipper nu nog de muntblaadjes en voeg dit samen met de komkommer, appel, spinazie, rucola, tomaatjes en rode peper mix.

Stap 4

Nu ga je alles samenvoegen. Doe quinoa en de mix in een kom, voeg de alfalfa toe en besprenkel het geheel met een klein beetje citroensap en olijfolie. Meng nu alles met elkaar en je quinoa salade is klaar. Je kunt je salade nog meer op smaak brengen met peper en zout.

Eetsmakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vond op je social media?