fbpx

‘s Avonds, wel of niet doen?

‘s Avonds, wel of niet doen?

Ik denk dat iedereen wel eens trek krijgt wanneer je ’s avonds aan het relaxen bent. Maar hoe vaak hebben we al gehoord: ‘Alles dat je na 8 uur ’s avonds eet, zet zich om in vet’? Betekent dit dat elke late night snack regelrecht op je heupen wordt geplakt? En hoe zit het dan met Zuid-Europese landen waar pas laat gedineerd wordt? Wij zijn op zoek gegaan naar het antwoord.

Het beste tijdstip voor een tussendoortje

Het maakt in principe niet uit op welk tijdstip je eet of drinkt. Je lichaam gebruikt de hele dag door energie. Het is voornamelijk van belang dat je voedingsiname in verhouding is met hoeveel je verbruikt. Eet je meer calorieën dan je verbruikt? Dan slaat je lichaam dit inderdaad op als vet en kom je aan.

Het maakt dus niet uit of je jouw laatste maaltijd of tussendoortje om 6 uur ’s avonds of 8 uur ’s avonds eet. Als de energiebalans maar in stand wordt gehouden.

Wat is de energiebalans?

Hoeveel energie iemand verbruikt is afhankelijk van het geslacht, de leeftijd, de lengte, het gewicht, hoeveel iemand beweegt en de intensiviteit van beweging. Een vrouw heeft  per dag gemiddeld 2.000 calorieën nodig. Voor een man is dit ongeveer 2.500 calorieën per dag. Eten en drinken geeft jouw lichaam energie, dat zich om kan zetten in warmte, beweging en zorgt voor opbouw en onderhoud van het lichaam.

Wanneer je evenveel calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, is je energiebalans op pijl. Krijg je dit voor elkaar? Dan is er niks aan de hand!

Krijg je jouw calorie inname niet op pijl? Dit is niet zo erg, wij kunnen jou namelijk helpen met afvallen. Neem telefonisch contact met ons op via 088 008 9900

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!