fbpx

Is detoxen goed of slecht voor je?

Is detoxen goed of slecht voor je?

Het is een algemeen gegeven dat het belangrijk is dat je lichaam zich ontdoet van schadelijke stoffen. Meerdere organen hebben dan ook de functie het lichaam te reinigen om zo alle belastende stoffen zo snel mogelijk weer kwijt te raken. Echter wordt het lichaam in deze tijd zo belast, bijvoorbeeld door stress, bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit, straling van elektriciteit maar bijvoorbeeld ook van je mobiel, chemische cosmetica; we worden er constant aan blootgesteld. Daarom kan het nuttig zijn je lichaam te ondersteunen in het reinigingsproces, want somskan het soms dat het lichaam niet sterk genoeg is om deze overload aan afvalstoffen optimaal te verwerken. Hierdoor blijven allerlei gifstoffen zweven in onze lichaamssappen, zoals het lymfevocht en bloed. Duurt deze belasting te lang dan worden afvalstoffen elders in het lichaam opgeslagen. Dit kan uiteindelijk leiden tot verminderde functies van organen en weefsels waardoor we ziek kunnen worden en een scala aan uiteenlopende klachten kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een sterke lichaamsgeur, een jeukende huid, puistjes, hoofdpijn, een verstoord slaapritme, chronische vermoeidheid, menstruatieproblemen en een verminderde weerstand.

Voor de meeste mensen klinken deze klachten bekend, sterker nog, er zijn weinig mensen die deze klachten totaal niet kennen. In dat geval kan een detox kuur zonder meer zorgen voor een steuntje in de rug. Bij het volgen van een detox-kuur ontdoet je lichaam zich namelijk versneld van afvalstoffen waardoor bovengenoemde klachten verbeteren en soms zelfs geheel verdwijnen. Let op: het verkeerd en te kort volgen van een detox-kuur kan gezondheidsproblemen juist verergeren! Wil je echt ontgiften en je klachten te lijf te gaan, dan is het belangrijk dat je stap voor stap begint met het aanpassen van je voedingspatroon en leefstijl. Dat doe je door het verminderen van stress, door meer te bewegen (liefst in de buitenlucht), door voldoende te rusten en te slapen en door het volgen van een detox-dieet.

Bij een detox dieet is het belangrijk dat je zoveel mogelijk water drinkt. Water zorgt namelijk voor het versneld afvoeren van afvalstoffen. Verder is het belangrijk dat je start met biologisch groenten en fruit, deze laatst genoemden zijn namelijk minder bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen. Vindt je biologisch voedsel te kostbaar en kies je voor normale groenten en fruit, eet deze dan alleen geschild. Producten die je dient te mijden zijn  geraffineerde suikers en zoetstoffen, alcohol, drugs, sigaretten, cafeine, te veel dierlijke producten en bewerkte voeding zoals margarine, koekjes, chips, en ontbijt cereals met verborgen suikers. Vul je gezonde schema aan met veel beweging, een sauna bezoek en een detox massage, dit zijn allemaal zaken die je bloedsomloop stimuleren en dus ook de verwerking van afvalstoffen optimaliseren.

Ter ondersteuning is het verder altijd goed om een supplement aan te schaffen met een detox ondersteunende werking. Supplementen met daar in bijvoorbeeld gember, mariadistel, matcha en grote klis zijn zeer effectief om je lichaam te laten ontgiften. Het product welke onlangs is ontwikkeld en gebaseerd is op deze stoffen is het 100 procent natuurlijke detox Ginger Burdock supplement van Mr and Mrs Green en een tweede detox supplement: het Matcha supplement. Van deze supplementen hoef je maar twee keer per dag een capsule te nuttigen tijdens het ontbijt en tijdens de lunch, en je slikt het supplement voor de slechts de duur van een maand.

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!