fbpx

Hoe kun je het beste afvallen na je dertigste?

Hoe kun je het beste afvallen na je dertigste?

Afvallen is niet altijd gemakkelijk, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je worstelt met je gewicht. Waar je toen je 20 was nog gemakkelijk hele zakken chips leeg kon eten zonder dat je een grammetje aankwam, wordt dat na je dertigste een stuk moeilijker. Zo moeilijk dat op gewicht blijven een hele uitdaging is. Hoe is dit nou mogelijk? Wij leggen het je uit!

Westerse leefstijl

In de praktijk zien we veel vrouwen die in een aantal jaar een behoorlijk aantal kilo’s zijn aangekomen. Vaak hebben zij niet drastisch hun leef- een eetpatroon aangepast. Vaak is niet altijd alleen je leeftijd een boosdoener, maar ook je hormonen. En daarnaast draagt de westerse levensstijl hier ook aan mee. Denk aan stress, te veel suikers in het eten en weinig beweging per dag.

Hoe kunnen we dit tegengaan?

Om te zorgen dat we niet te veel aankomen, maar ook dat we makkelijker kunnen afvallen als we de dertig gepasseerd zijn, kun je drie dingen sowieso aanpassen!

  • Verminder stress. Naast het feit dat dertigers allemaal drukke banen hebben, een groot sociaal leven leiden en waarschijnlijk ook jonge kinderen hebben, willen ze ook nog ergens rust momenten inplannen. Die rust momenten zijn heel belangrijk om stress te verminderen en misschien zelfs wel te voorkomen. Denk daarom goed om jezelf en luister naar je lichaam!
  • Let op je voeding. Stoppen met eten lukt niet. We hebben voedingsstoffen en energie nodig, maar de overbodige suikers kunnen we vermijden. Eet daarom zo gezond mogelijk en kies dus ook voor de gezonde varianten. Bijvoorbeeld zilvervliesrijst in plaats van toverrijst, of volkorenbrood in plaats van wit brood. In zowel witbrood als in toverrijst zitten namelijk veel verborgen suikers. Probeer daarnaast veel groente en fruit te eten, maar ook eiwitten en vetten in je dagelijkse eetpatronen te combineren.
  • Beweeg. Ja ook dit is een voor de hand liggende tip, maar we worden steeds luier. We zitten op een werkdag te veel achter het bureau, nemen de roltrap of de lift en als het in Nederland regent pakken we massaal de auto. Probeer daarom iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen of kies voor zo’n 2 tot 3 keer de sportschool! Op deze manier houd je je stofwisseling op peil en kom je minder snel aan.

Ben je goed op weg met deze tips en wil je het afvallen een extra boost geven? Probeer dan eens de artikelen van Diet Couture. Of kies voor een behandelingstraject bij Size Zero. De easy shape laser verbrandt de vetcellen en worden daarna natuurlijk afgevoerd.

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!