fbpx

Hoe kom ik aan 2 liter water op een dag?

Hoe kom ik aan 2 liter water op een dag?

Hoe goed is 2 liter water drinken nou voor je huid en lichaam? Water hydrateert je huid en zorgt ervoor dat je huid er niet dof uitziet. Heb je last van acne? Drink water! Wil je graag wat kilo’s afvallen? Drink water!

Water is niet alleen belangrijk voor de buitenkant van je lichaam, maar ook voor de binnenkant. Water helpt je nieren met het verwerken van afvalstoffen in je lichaam. Als je niet genoeg water drinkt blijven de afvalstoffen in je lichaam.

Lukt het jou soms gewoonweg niet om aan 2 liter water op een dag te komen? Wij geven een aantal handige tips om wel genoeg water te drinken.

  1. Drink meteen een glas water als je wakker wordt

’s Nachts tijdens het slapen verlies je veel vocht, maar je neemt geen vocht tot je. Drink daarom meteen een glas water als je wakker wordt. Zo wakker je het vochtgehalte weer aan. Je begint meteen goed met je doel: 2 liter water.

2. Drink de hele dag door

Door bijvoorbeeld je drukke werkschema heb je veel te weinig gedronken. Probeer dit niet ’s avonds binnen een uur in te gaan halen. Het is beter om de hele dag door kleinere hoeveelheden te drinken dan in een keer 1 liter water. Je lichaam verwerkt per uur maar een bepaalde hoeveelheid vocht.

3. Eet water

Ja eet water (niet letterlijk natuurlijk). Eet producten waar veel water in zit, zoals bijvoorbeeld komkommer. Als je deze producten dagelijks eten krijg je toch onbewust water binnen.

4. Download een app

Ben je redelijk vergeetachtig of wil je liever niet zelf bijhouden hoeveel glazen water je op een dag drinkt? Download een app!

5. Drink genoeg water tijdens het sporten

Als je sport, verlies je veel zweet en dus vocht. Het vocht dat je bent kwijtgeraakt moet je weer aanvullen en dat betekent veel water drinken om weer terug op level te komen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!