fbpx

Hoe blijf ik in shape tijdens de feestdagen?

Hoe blijf ik in shape tijdens de feestdagen?

Één van de aller leukste maanden komt er weer aan: december. Een maand die gepaard gaat met heel veel lekker eten en drinken. Daarnaast is het deze maand ook lastig om je aan je vaste routine te houden. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om zo min mogelijk progressie te verliezen tijdens deze feestmaand.

Ontbijt en brunch

Kerstontbijt met de familie en/of vrienden is natuurlijk enorm gezellig, maar waarom zou je ineens gaan ontbijten met extra veel brood, croissantjes en andere ongezonde dingen. Je kan het kerstontbijt op een hele simpele manier net even iets specialer maken. Kies liever voor natuurlijke producten en maak bijvoorbeeld gezonde eiwitpannenkoekjes met banaan en vers fruit. Of maak warme wafels met pure chocolade.

Blijf in beweging

Vind je het lastig om met in ‘de decembermaand’ met regelmaat de fitnessclub te bezoeken ? Begrijpelijk! Maar blijf niet gelijk de hele dag binnen zitten. Je kunt er ook voor kiezen om met elkaar een wandeling in het bos te maken of uitwaaien op het strand.

Drankjes genoeg

We zeggen het liever niet hard op maar in alcohol zitten veel suikers waardoor je trek krijgt. Bovendien worden alle calorieën uit alcohol opgeslagen als vet. Dus tel maar op als je een avondje gezellig aan de borrel zit. Tip! Wissel een glas wijn af met water. Op deze manier beperk je de schade.

Organiseer Kerst bij jou thuis

Zorg dat het ontbijt, brunch of het diner bij jou thuis is! Zo kun je zelf een gezond kerstdiner samenstellen. Op deze manier weet je beter wat je eet en ben je bewuster met eten bezig.

Enjoy the days!

Het aller belangrijkste! Geniet van de feestdagen en zorg voor balans tussen eten en bewegen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!