fbpx

Help! Ik heb een slappe huid. What to do?

Help! Ik heb een slappe huid. What to do?

Het is een welbekende kwaal en voor de meeste mensen cosmetisch gezien enorm vervelend. Naarmate je ouder wordt verlies je veel collageen, waardoor je huid automatisch gaat verslappen. Vooral bij de buik na zwangerschap, bij je armen en benen als je afvalt en bij je borsten is het een veelgehoorde klacht. Ongeveer 90  procent van de mannen en vrouwen heeft hier op latere leeftijd last van. Gelukkig zijn er echter een aantal to do’s beschikbaar die je kan inzetten om dit proces te vertragen.

Zo is het beschermen van je huid tegen de zon enorm belangrijk! De zon is goed voor je, maar te veel zon en te veel blootstelling aan UV kan je huid beschadigen en uitdrogen. Je huid veroudert hierdoor sneller, dus een wel gehoorde tip is: zoek af en toe de schaduw op en smeer je huid in met een goede zonnebrand creme. Verder is het sowieso belangrijk om je huid goed te verzorgen. Goede huidproducten die je huid voeden en elastisch houden zijn een must. Bij het kiezen van een creme zoek dan altijd naar een smeerseltje welke aloe vera bevat, en welke bij voorkeur 100 procent natuurlijk geproduceerd is en geen parabenen of sodium laureth sulfate bevat. Het merk Mr and Mrs Green is gespecialiseerd in eerlijke producten, en wij bieden ook een creme aan speciaal voor de slappe huid.

Je huid is nou eenmaal een kwetsbaar orgaan en deze dient goed beschermd en verzorgd te worden. Wil je bijvoorbeeld tijdens je zomervakantie gaan zwemmen? Doe dit dan bij voorkeur in de zee. Chloor in het zwembad droogt je huid namelijk ontzettend uit. Ben je toch een zwembad liefhebber smeer jezelf dan goed in met een verzorgende olie, en scrub nadien je huid. Het scrubben van je huid met bijvoorbeeld zeezout verwijdert dode huidcellen, stimuleert je doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen met een strakkere huid als gevolg. Doe dit scrubben altijd met zeezout of een speciale body scrubcreme, en breidt het eventueel uit met een ouderwetse droogborstel. Deze borstel is een geweldige methode om je doorbloeding van je huid te stimuleren en je huid mooi en glad te maken. Het schijnt zelfs cellulite aan te pakken, ook een veel gehoorde klacht onder de meeste dames. Voor de echte die hards onder ons is het aan te raden om de temperatuur van je douche beurt aan te passen. Heet water droogt je huid enorm uit, het advies is dan ook om koud te douchen, of de douche af te wisselen van warm naar koud. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Je spieren en bloedvaten trekken zich samen, en dit stimuleert je huid automatisch om zichzelf te vernieuwen.

Een strakke huid komt niet alleen van buiten maar ook van binnen! Het advies is dan ook: rook niet. Roken heeft een vernauwend effect op de bloedvaten in je huid. Hierdoor stroomt er minder bloed naar de huid. Je huid krijgt hierdoor een tekort aan zuurstof en voedingsstoffen. Een grauwe huid is vaak het gevolg. Collageen en elastine zijn de bouwstenen van je huid. Roken breekt collageen, elastine en Vitamine C af. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen en elastine. Dus nog een reden om de sigaretten links te laten liggen.

Als laatste tip kunnen we je meegeven: doe aan sport of start met yoga! Intensief sporten stimuleert de afvoer van afvalstoffen en voorziet je huid van zuurstof. Bovendien versterkt het je spieren wat een goede uitwerking heeft op de stevigheid van je huid. Hou je niet zo van intensieve spiergroep trainingen is yoga een goed alternatief. Yoga bouwt spieren op en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Sluit je spier training af met een bezoekje aan de sauna,  want in de sauna wordt je huid optimaal gezuiverd. Bij de hoge temperaturen verwijden de bloedvaten en poriën zich maximaal. Hierdoor kan overtollig talg en ander vuil door het zweet en stoom makkelijk worden afgevoerd. Tijdens het afkoelen gebeurt het tegenovergestelde: de poriën trekken zich samen. Dit stimuleert een goede reiniging en doorbloeding van je huid en de afwisseling van hoge temperaturen met lage houdt je huid ‘in beweging’. Je huid vernieuwt zich en wordt zachter en soepeler.

Vindt je bovenstaande tips and trics iets te intensief? Gelukkig zijn er meerdere apparaten op de markt, die helpen moeiteloos het verstevings-proces van jouw huid te ondersteunen. Deze machines werken over het algemeen met electro stimulatie en ultrasound, een wetenschappelijk bewezen methode die je huid verstevigd maar tevens helpt met afslanken. Een aanrader is om een keer Size Zero te proberen: www.sizezero.nl. Zij werken met meerdere machines die elke klant op weg helpt naar een strakker lichaam. Size Zero zit inmiddels in meerdere landen, waaronder ook in Nederland en in Belgie, dus er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt!

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!