fbpx

7 tips om je dieet vol te houden

7 tips om je dieet vol te houden

Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen gemiddeld een maand een dieet volhouden, vaak te kort dus om zichtbare resultaten te boeken. Wilskracht, verveling en de verleidingen tijdens een avondje stappen zijn de voornaamste valkuilen die de respondenten noemen. Toegegeven is een dieet ook best zwaar, sterker nog, alle leuke en lekkere dingen zoals snacks, snoep en alcohol zal je moeten laten. Toch zijn er enkele tips die wellicht kunnen helpen:

1. Stel realistische doelen
Met een normaal voedingspatroon is het onmogelijk om tien kilo in 1 maand tijd te verliezen. Het is daarom belangrijk een realistisch doel voor je zelf te stellen en dus de lat niet te hoog te leggen. Zet je wensen desnoods op papier, zodat je dit kan gebruiken als leidraad. Ben je niet zo’n schrijver? Vraag dan of een fitnessinstructeur of voedingsdeskundige daarbij helpen.

2. Drink veel water
Water verbetert de vertering van voedsel en geeft je een voller gevoel. Daarnaast werkt water ontgiftend. De aanbevolen hoeveelheid water per dag is 1,5 tot 2 liter. Heb je moeite dit aantal te halen compenseer je water dan met groene thee of voeg middels citroen, stevia of andere kruiden een frisse smaak aan je water bottle toe.

3. Eet langzaam
Doordat je te snel eet krijgen je hersenen vaak te laat het signaal dat je eigenlijk vol zit.Veel mensen eten te snel en kauwen niet vaak genoeg, waardoor ze minder snel een vol gevoel krijgen. Het resultaat is dar ze daardoor veel grotere porties nuttigen dan nodig is. Kauw daarom zorgvuldig en eet altijd zitten – het liefst aan tafel – dan eet je langzamer.

4. Beweeg regelmatig
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: beweeg! Vindt je het lastig en bovendien saao om vier keer per week naar de sportschool te gaan, zoek dan een vorm van beweging die bij je past. Denk aan dansen, wandelen, of een stevige vechtsport. Of zoek een sportmaatje waarmee je vaste date afspreekt en maak er een gezellige avond van. Als je een dieet combineert met regelmatig sporten zullen de kilo’s er af vliegen. Wanneer je het resultaat merkt op de weegschaal, zal je daarom ook gemotiveerd blijven om door te gaan.

5. Beperk je alcoholinname
Voor mensen die wel van een feestje houden gaat het lastig worden, echter is het beperken van de alcohol inname essentieel. Eén wijntje is prima, maar pas op: in één glas wijn zitten 100 à 150 calorieën. Een aantal glazen achter elkaar is dan ook niet aan te raden. Vindt je het lastig om de alcohol te laten staan? Verzin dan activiteiten voor in het weekend waarbij alcohol niet centraal staat. Denk aan een avondje netflix and chill, een bezoekje aan de bioscoop of ga ontspannen in de spa of in de sauna.

6. Ontbijten
Een gezond ontbijtin de ochtend is ontzettend belangrijk als je gezond wilt blijven maar ook in shape wilt blijven. Sterker nog, het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, aangezien je met een stevig ontbijt je stofwisseling en je spijsvertering optimaal stimuleert. Een verantwoord ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam in de ochtend meteen in de actie schiet met het verbranden van vet, maar zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je minder cravings krijgt. Je voelt je door de inname van voldoende calorieën namelijk sneller verzadigd, en ook voor een langere tijd. Sla daarom nooit een ontbijt over! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die het ontbijt overslaan gedurende de dag meer eten en snacken. Dat is natuurlijk geen goed idee als je er een verantwoordelijke lifestyle op wilt nahouden, of wilt afvallen.

7. Gun je zelf af en toe een cheat day
Elke dag van de week gezond eten houdt bijna niemand vol. En het is natuurlijk essentieel dat je je gezond lifestyle makkelijk kunt bijhouden voor optimaal resultaat. Een cheat day is een beloning.Iedereen kent dit principe wel. Om een gedrag te versterken moet je dat belonen. Geef je een hond steeds een koekje als deze een commando goed volgt, dan gaat hij na een tijdje het koekje niet meer nodig hebben. Het commando en de bijbehorende handeling zijn aangeleerd gedrag geworden. Dit werkt ook als je een beloning aan jezelf toedient. Laat jezelf na een gedefinieerde periode op je eten letten en gedisciplineerd zijn even gaan. Door de beloning, van te eten wat je maar wilt, geraak je gemotiveerder om de volgende week weer knap je gezonde eetgewoonten te volgen. De bekendste valkuilen tijdens cheatmomenten zijn een overload aan koolhydraten zoals koekjes en cake, of een vette hap zoals frietjes of een heerlijke ovenpizza.

Wil je de effecten hiervan minimaliseren, sport dan fanatiek op de dag van je cheaten, of ondersteun de dag met supplementen. Het merk Mr and Mrs Green heeft hier zeer effectief op ingespeeld. Eet je te veel vet tijdens je craving momenten slik dan het Chitosan supplement. Chitosan is een geheel natuurlijk product dat wordt gemaakt uit de polysaccharide chitine. Chitine wordt gewonnen uit de pantsers van kreeften, oesters, garnalen en andere schelpdieren. Chitosan heeft het unieke vermogen om zich aan vet te binden. Chitosan hecht zich aan vetcellen in de maag nog voor dat ze opgenomen kunnen worden. Chitosan houdt het vet vast en voorkomt dat het in het spijsverteringskanaal geabsorbeerd kan worden. De vetcellen binden zich aan de Chitosan vezels en worden vervolgens door het lichaam afgevoerd.  Doordat de vetcellen geneutraliseerd worden nadat ze in de maag terecht zijn gekomen, hoeft het lichaam ze niet te verwerken en de ongewenste vetten op te slaan.

Heb je juist een zwak voor snelle koolhydraten? Slik dan het White Kidneybean supplement van Mr and Mrs Green. Snelle koolhydraten zijn niet vezelrijk en worden vaak meteen opgenomen in het lichaam. Door dit type koolhydraat gaat de bloedsuikerspiegel snel omhoog. Bij ‘slechtere’ koolhydraten kun je denken aan b.v. aardappelen, rijst, en witbrood. Het White Kidneybean extract richt zich alleen op een verminderde omzetting van deze slechte koolhydraten. Het is de bedoeling dat deze gedeeltelijk tegen worden gehouden door het supplement welke het witte nier bonen extract (white kidney bean) bevat. Het witte bonen extract wordt algemeen gezien als een veilige manier van afvallen en richt zich dus speciaal om bepaalde koolhydraten te blokkeren en zodoende de vorming van lichaamsvet te verminderen. Dus iedere keer dat je een snack met suiker of koolhydraten eet, krijgt je lichaam een hoop suiker binnen, waardoor je bloedsuiker een piek krijgt en je meer vet opslaat. Witte bonen extract kan je lichaam laten stoppen met het afbreken van koolhydraten tot suikers en het opslaan daarvan als vet. Neem dit supplement alleen tijdens je cheatday, op de dagen dat je normaal eet is dit niet nodig.

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!