fbpx

Hoe raak ik mijn vakantiekilo’s kwijt?

Hoe raak ik mijn vakantiekilo’s kwijt?

Heb jij een heerlijke vakantie gehad en genoten van de zomer? Helaas zitten er nu wel een aantal vakantiekilo’s aan. Jammer! Gelukkig geeft dat helemaal niks, want met deze tips raak jij ze zo weer kwijt.

  1. Go back to basic Je vakantiekilo’s zijn waarschijnlijk het gevolg van net wat meer eten en drinken. Daarnaast breng je dagen lang door op je vakantiebedje en zie je niet veel meer dan het strand en de zee. Eenmaal thuis begin je weer aan je ‘normale leven’. Je gaat weer eten en sporten zoals je gewend was. Je zult merken dat je vanzelf je vakantiekilo’s kwijtraakt.
  2. Een deel van je vakantiekilo’s is vocht Als je op vakantie bent geweest naar een warm land, is de kans groot dat je veel vocht hebt vast gehouden. Door de warmte hou je namelijk veel vocht vast. De beste tip om vocht kwijt te raken is het drinken van veel water. Ja je neemt nog meer vocht tot je, maar het werkt echt. Het voordeel van veel water drinken is dat je ook sneller afvalt. Alleen maar pluspunten dus.
  3. Probeer nieuwe gezonde recepten uit Ga online! Zoek nieuwe recepten waarmee je kunt lunchen en dineren. Het opzoeken van gezonde en lekkere recepten motiveert enorm om niet door te gaan in vakantiemodus: hamburgers en liters wijn.
  4. Start een alcoholvrije maand Op vakantie zat je waarschijnlijk al vlak voor de middag begon aan een heerlijke cocktail op het strand of werd er een koud flesje wijn open gemaakt. Aan het einde van de middag ging je verder borrelen en met het diner nog een paar wijntjes. In alcohol zit helaas ook flink wat calorieën en bovendien voorkomt alcohol dat je vet verbrandt… Start daarom een alcoholvrije maand! Is dit een te grote stap voor je? Verban dan alcohol zoveel mogelijk naar het weekend.
  5. Raak niet gestrest Probeer je vakantievibe vast te houden op het moment dat je net weer aan het werk gaat. Raak niet meteen in de stress door je werk of studie. Helemaal niet door je vakantiekilo’s. Stresshormonen zorgen er voor dat je buikvet niet makkelijk kwijt raakt.
Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!