fbpx

Hoe blijf je op gewicht tijdens je vakantie?

Hoe blijf je op gewicht tijdens je vakantie?

Je kent het vast wel… al vanaf begin dit jaar doe je er alles aan om in een perfecte ‘summer body’ op vakantie te gaan en te shinen in de zomer. Eenmaal op vakantie geef je je over aan al dat lekkere eten en drinken. Helaas thuis zitten alle vakantiekilo’s er alweer snel aan. Maar hoe zorg je er nou voor dat die vakantiekilo’s er niet aan vliegen? Als je een paar richtlijnen hanteert, geniet je extra van je vakantie. Wees niet bang je kunt nog steeds lekker uiteten en een flesje wijn drinken!

Vakantietip 1: ontbijt zo gezond mogelijk

Het is heel verleidijk om op vakantie croissantjes met bijvoorbeeld jam te gaan eten, maar dit zorgt er helaas wel voor dat je energie voor de rest van de dag minder wordt. Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Eet daarom niet elke dag broodjes, maar probeer dit te combineren met fruit en yoghurt of havermout. Je kan ook altijd nog kiezen voor een eitje.

Vakantietip 2: drink veel water

Zorg dat je de hele dag door genoeg water drinkt. Met warme temperaturen kan je vaak snel uitdrogen. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Probeer zoveel mogelijk frisdranken en fruitsappen te vermijden. De suikerboost zorgt later op de dag voor een lager energielevel.

Vakantietip 3: blijf in beweging

Blijf tijdens je vakantie in beweging! Veel mensen sporten niet tijdens hun vakantie. Je hoeft dan ook niet meteen een fitnessclub in te duiken, maar wat dacht je van een aantal baantjes zwemmen in het zwembad. Ga lekker wandelen langs de boulevard of fiets door allerlei stadjes heen.

Vakantietip 4: zorg voor gezonde snacks en tussendoortjes

Probeer als je onderweg bent of lekker aan het zwembad of op het strand ligt wat gezonde snacks of tussendoortjes mee te nemen. Een verfrissende watermeloen doet altijd wonderen.

Vakantietip 5: vermijd stokbrood, croissants en ja helaas pizza’s

Probeer tijdens de lunch zoveel mogelijk gevulde salades te eten en vermijd zo veel mogelijk brood. Brood zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel waardoor je later op de dag sloom wordt. In plaats van salades kun je ook kiezen voor een visje.

Vakantietip 6: laat het mandje met brood staan

Met het avondeten kan je natuurlijk los gaan. Het mandje met brood is zo verleidelijk en toch is het beter om deze te laten staan. Neem daarbij tijdens het hoofdgerecht 1 glas wijn en drink verder veel water. Bestel extra groenten en neem niet elke dag patat of rijst. Hetzelfde geldt voor pizza’s en hamburgers. Neem alleen een nagerecht als er echt iets heel lekkers op de kaart staat ?

Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!