fbpx

10 feiten en fabels over afslanken

10 feiten en fabels over afslanken

Je hoort de vreemdste verhalen over hoe je het beste kunt afvallen. Maar wat is nu eigenlijk echt waar? Size Zero zet de belangrijkste feiten en fabels over afslanken voor je op rij.

 1. Het is verstandig om elke dag op de weegschaal te staan
  Fabel! Gedurende de week kan je gewicht erg verschillen, zo ook op de dag zelf. Dit wordt veroorzaakt door je eetpatroon, beweging, het weer en hormonen. Het beste is om je iedere week op dezelfde dag en zelfde tijdsstip één keer te wegen.
 2. De rest van je leven op je voeding letten
  De een heeft meer aanleg om dik te worden dan de ander. Als je eenmaal een aantal kilo’s bent kwijtgeraakt, is het niet zo dat je daarna automatisch slank blijft. De rest van je leven zal je op je voeding moeten blijven letten om op gewicht te blijven.
 3. Veel drinken is belangrijk bij het afslanken
  Drink jij gemiddeld 8 glazen water op een dag? Veel drinken is belangrijk om te zorgen dat alle afvalstoffen die in je lichaam worden geproduceerd bij het afslanken snel uit je lichaam worden verwijderd. Nog een feitje dus!
 4. Tussendoortjes zijn overbodig
  Tussendoortjes zijn zeker niet overbodig! Dit is een veelgemaakte fout die wordt gemaakt en daarom ook 1 van de grootste fabels. Tussendoortjes zorgen ervoor dat je tijdens de hoofdmaaltijden minder eet. Kies wel altijd voor slanke en gezonde tussendoortjes, zoals fruit en noten.
 5. Ontbijt overslaan
  Een grote fabel! Het overslaan van je ontbijt is het slechtste wat je kunt doen als je wil afslanken. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en je brengt gelijk je stofwisseling op gang. Wanneer je deze maaltijd overslaat krijgt je juist meer honger waardoor je waarschijnlijk weer meer eet bij een volgende maaltijd.
 6. Na 20.00 uur niet meer eten
  Alles wat je eet na 20.00 uur wordt per direct omgezet in vet. Nee, de tijd waarop je eet heeft gelukkig helemaal niks te maken met je gewicht. Eén grote fabel. Sterker nog, je stofwisseling werk beter wanneer je om de paar uur iets eet. Zorg er voor dat dit wel gezonde tussendoortjes zijn..
 7. Variëren met verschillende producten is belangrijk
  Dat is zeker belangrijk! Voeding is variëren. Door te variëren met verschillende voedingsmiddelen, kun je de opname van bepaalde voedingsstoffen verhogen. Je varieert door binnen een productgroep andere producten te kiezen. Denk hierbij aan yoghurt met fruit en muesli dat je gaat vervangen door brood met kaas of een bakje havermout met fruit.
 8. Koolhydraten zijn slecht
  Koolhydraten geven je energie. Aardappelen, pasta en brood zijn geen dikmakers. Ze bevatten veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Het gaat om de toevoegingen… zoals het beleg waar je voor kiest voor op je broodje, het stukje vlees bij de aardappelen en de saus voor bij je pasta.
 9. Light- en magere producten zijn gezond
  In lightproducten zitten weinig suikers en magere producten bevatten minder vet. Echt gezond zijn deze producten lang niet altijd. Er geldt altijd 1 regel: lees het etiket met voedingswaarde. 
  De suikers in lightproducten worden bijvoorbeeld vervangen door andere zoetstoffen en koolhydraten. Al ga je kijken naar calorieën maakt het soms dus niks uit of je voor een lightproduct kiest.
 10. Van vetten word je dik
  Nee, je wordt dikker als je meer eet dan je verbrandt. Al eet je alleen maar producten met vetten om aan calorieën te komen, maar daarnaast genoeg beweegt om het weer te verbranden, kom je niet per se aan. Ons lichaam heeft behoefte aan vet. Er zijn ook gezonde vetten zoals die in noten en zaden, avocado’s, vette vissoorten en bijvoorbeeld olijfolie.
Geen reactie's

Geef een reactie

Language
Don`t copy text!